Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Jirásek psal romány, kterými chtěl povzbudit národ v době, kdy to bylo třeba. Nemůže tak úplně za to, že byly zneužity k přepisování historie.

Navíc přepisování historie bylo tehdy typické. Netvrdili Němci něco o tom, že válku v roce 1918 prohráli jen kvůli dýce, vražené Židy do zad ? A v Rusku se falšuje historie dodnes.

0 0
možnosti
JP

J82o22s70e90f 81P17o76t72r

26. 1. 2020 21:12

TGM a jeho klika, včetně spisovatelů, jako byl A. Jirásek prznili, překrucovali a falšovali českou historii. Je známo, že TGM si objednával a platil Jiráskovi vysoké honoráře za jeho neobjektivní díla o české historii. Sám TGM to nedělal z nějakých vysokých politických důvodů, ale jako podpantoflák své americké protestantské ženy.

V současné době se hovoří neustále na téma "hoax, fake new". Historie českého národa vytvořená TGM a jeho klikou do této kategorie zapadají jak zadek na nočník.

Doufám, že se divadelní představení, jak ho přibližujete, aspoň trochu s tímto problémem vyrovnalo, pokud ne, tak přes dokonalou věcnou stránku jen bude prohlubovat falšování české historie. A to chcete ?

0 1
možnosti
  • Počet článků 213
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1380x
Narozen v roce 1976.
Pracovník v pojišťovnictví.
Hobby: politika, hudba, divadlo, literatura, historie, film, cestování.
Pocházím z venkova, ale od roku 1996 bydlím v Praze.
Pracoval jsem v různých oborech, např. v cestovním ruchu, překladatelské firmě, marketingu apod.

Seznam rubrik