Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J55o20s19e82f 47P73o37t64r

16. 3. 2014 15:42

JIrásek byl bezesporu schopným spisovatelem. Ovšem jeho romány jsou snůžkou výmyslů, které falšují českou historii, jsou plné nepravd, polopravd a lží o národním obrození v souladu s protikatolickým hnutím kolem prof. Masaryka, který se tímto způsobem snažil vytvořit sjjednocující  ideu pro jeho nově vytvořený československý národ. Jirásek za svá díla dostával z Hradu finanční obulusy.

Jejich  zfalšovanou českou historii do dokonalosti dotáhli ideologové reálného socialismu, kteří po 40 let agresívní, diktátorskou formou vymývali českému publiku mozky a to tak dokonale, že ještě dneska představují tyto nepravdy, polopravdy a lži hlavní směr českého vidění světa.

2 0
možnosti
JH

J17a85n 26H50l18e65d94í35k

16. 3. 2014 14:34

bohužel romány a povídky prof. Jiráska jsou mnohem více fantazií, jak realitou. Jirásek sledoval podbízivost a prodejnost svých svazků. - Na dotaz tehdejších kritiků, proč nepíše víc pravdivě, Jirásek prý odpověděl, čtenář se musí bavit , teprve pak  knihu zaplatí.

Pro tyto Jiráskovy vlastnosti komunistický ministr školství dr Zdeněk Nejedlý nechal jeho dílo zařadit do povinné četby středoškoláků, kteří z Jiráska maturovali.

2 0
možnosti
JS

"To se neda cist...".To byval prevladajici nazor na Jiraska a specificky na F. L. Veka ve skole v dobe Z. Nejedleho. Snad proto, ze nam to  tak vehementne cpali do krku. Je to skoda, protoze prave "Vek" je nesmirne zajimava historicka saga, psana modernim zpusobem, ktery si primo rikal o zfilmovani.

0 0
možnosti
SB

Děkuji za informace, které bych samozřejmě nikdy neměl, kdybyste tohle nezveřejnil.

0 0
možnosti
JZ

Zrovna dnes jsem sledoval stejnojmenný vynikající televizní seriál. Za článek karma, děkuji.R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 213
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1380x
Narozen v roce 1976.
Pracovník v pojišťovnictví.
Hobby: politika, hudba, divadlo, literatura, historie, film, cestování.
Pocházím z venkova, ale od roku 1996 bydlím v Praze.
Pracoval jsem v různých oborech, např. v cestovním ruchu, překladatelské firmě, marketingu apod.

Seznam rubrik